lauantai 5. huhtikuuta 2014

Möh

Kummaa, miten aika rientää!

Ajan kulumisen huomaa esimerkiksi siitä, ettei aamuseitsemältä enää tarvitse juoksuttaa koiraa säkkipimeässä sekä siitä, että edellisestä päivityksestä on ehtinyt jo vierähtää jokunen tovi.

Hulda on valtava. En enää joudu keskustelemaan sen mahdollisista sukupuoli-identiteettiongelmista ihan päivittäin, mutta saan silti toistuvasti kuulla, että "siis mitä, eikö se oo uros". Ja "herranjestas, sehän on aika iso". Usein kuultujen kommenttien listalla on nykyään myös kaikki mahdolliset variaatiot siitä, miten "sehän on niinku tota öö aika hyvässä kunnossa tai siis kun mä on yleensä nähny labbiksia, jotka on vähän niinku tota öö... läskejä". Rotuun hieman paremmin perehtyneet ovat epäilleet Huldaa metsästyslinjaiseksi, ja taivastelleet totuuden kuultuaan, että kappas, onpa se hyvän näköinen näyttelylinjainen!


Hulda siis uhmaa kurveillaan kaikkia yhteiskunnan ulkonäkönormeja. Hyvä Hulda!

Kutsun Huldaa yhä koiranpennuksi, vaikka se onkin pian vuoden vanha ja painaa ainakin 30 kiloa. Olen toisaalta täysin vakuuttunut siitä, että labradorinnoutajat ovat pentuja hamaan hautaan asti. Huldan pentumaisuus korostuu vielä monessa asiassa, kuten siinä, että vaikka se kuinka osaisi kulkea hihnassa kuin ajatus, ja tottelisi aamukuuden urahduksiani kuin unelma, sen on aina ja poikkeuksetta pakko päästä moikkaamaan kaikki ihanaksi leimaamansa ihmiset, koirat, kauppakassit ja tuulessa hulmuavat heinänkorret.

Olen yrittänyt saada pentua keskittymään paremmin, joten olen opettanut sille täysin turhia temppuja. Niistä turhin on se, että kun sanon Huldalle "möh" se vastaa haukahtamalla. Hulda ei hauku. Ikinä. Paitsi nykyään, käskystä. Ja silloinkin se pelästyy omaa ääntään ja näyttää tältä:


1 kommentti:

  1. Pentuhan se vielä onkin ;) Koira on mielestäni aikuinen vasta 5 vuotiaana ja pentuvaihe katoaa joskus lähemmäs kahta vuotta~
    Mutta vallan herttanen tämä labbis vaikuttaa olevan<3
    Ja joo kaverilla on mettästyslinjanen labbis ja voihi hyvin tätäkin luulla moiseksi, mikä on mielestäni vain hyvä, koska nlinjaset labbikset ovat mielestäni liian tankkeja, yleistettynä :I

    VastaaPoista